Slovenský Grob 23. augusta (TASR) - Slovenský Grob na začiatok jesennej husacej sezóny po prvý raz pripravuje Deň otvorených prevádzok s husacími špecialitami.
Prvého septembra je obec s 1860 obyvateľmi v 13 zariadeniach pripravená privítať aspoň rovnaký počet hostí pri spoznávaní gastronomických prevádzok. Tí môžu výnimočne konzumovať miestne špeciality za jednotných 99 Sk, čo je lacnejšie v priemere o 70 Sk oproti bežnej prevádzke.
"Sme hlavným mestom husaciny nielen na Slovensku, ale aj vo svete", uviedol na dnešnej tlačovej besede starosta Jozef Javorka. Podľa neho sa občania obce, v ktorej nie je nijaký priemysel, najviac snažia zachovávať vyše storočnú tradíciu kvalitnej husaciny. Vďaka tejto špecialite obec ročne navštívi 70 tisíc ľudí takmer z celého sveta. Na husacinu sem chodievajú aj rôzne štátne návštevy. "Nedávno tu bola delegácia NATO z Bruselu," uviedla Anna Jajcayová, majiteľka rekonštruovanej Pivnice u zlatej husi. Deň otvorených dverí v Slovenskom Grobe chcú pravidelne organizovať prvú septembrovú sobotu.