Dlhé rady pod rozpáleným slnkom odrádzajú návštevníkov od svetoznámych pamiatok, akými sú napríklad rímske paláce či Koloseum. Američanov viac priťahuje dobré víno, cestoviny a parmezán. Turisti vyhľadávajú tieto pochúťky v menej známych oblastiach - v poslednom čase zaregistrovali prílev návštevníkov v provincii Umbria a na Sicílii.
Viac než štvrtina opýtaných Američanov si vybrala podobné miesta, aby lepšie spoznala taliansku kuchyňu. Pre ďalších 21 percent bolo nesmiernym oddychom bývať na talianskom vidieku a užívať si miestnych dobrôt, najmä keď ich doma čaká náročná stresujúca práca.
"Američania si uvedomujú, že stredomorská strava je výborným spôsobom, ako zaostať vo forme," píše sa v štúdii. "Kurzy talianskej kuchyne sú navyše skvelým prostriedkom k boju so všadeprítomným stresom."