Oslo 4. apríla (TASR) - Kyrre Olaf Johansen sa neobťažuje zastavovať v drive-in reštauráciách. Štyridsaťročný Nór si varí sám pod kapotou svojho Volva XC70.
"Sto kilometrov dlhá jazda stačí na prípravu jahňacej sekanej, pri kratších výletoch stihnem uvariť aspoň párky pre deti," povedal dnes Johansen pre agentúru AP.
Johansen po 10 rokoch prípravy predjedál aj hlavných chodov vo svojom aute povedal, že jedlo vždy vyjde mäkké a chutné. Pachu z výfuku a benzínu sa vyhýba zabalením jedla do staniolu pred tým, ako ho položí na výfukové potrubie alebo vzduchový ventil.
"Keď pripravujete steak, musíte mäso pokrájať na drobné pásiky, ale ryba a hot dog sú jednoduchšie," povedal Johansen. Obľúbený je vraj vysokooktánový chvost homára s krémom, majonézou a cesnakom s obrovskou dávkou tabaskovej omáčky.
Hovorca spoločnosti Volvo zo švédskeho Göteborgu povedal, že výrobca automobilov nevydal návod na používanie áut ako pojazdných rúr. "Počul som, že najnovšie sa pri varení používajú nízke teploty počas dlhšieho času, ale doteraz som nepočul, že by niekto varil priamo na motore," povedal Bo Larsen.
Hovorca Volva však ocenil Johansenov vkus. "Ak jazdí na tomto aute, musí to byť dobré," povedal.
2 han žab