Talianska reštaurácia Serafina Sandro totiž v stredu svojim zákazníkom prezentovala tzv. špeciálne tabakové menu tvorené takými delikatesami ako napríklad gnocchami s tabakom a tabakovo-vínovou omáčkou ochutenou sušeným tabakom.
Tradičné talianske jedlo "panna cotta" kuchári invenčne doplnili o prídavné meno tabaková, pričom ju odteraz návštevníci reštaurácie budú môcť zapíjať grappou napustenou tabakom.
"Nikdy by som si nebol pomyslel, že tabak môže tak dobre chutiť. Dokonca je to lepšie než samotné fajčenie," uviedol spolumajiteľ reštaurácie Fabio Granato.
Jeho partner Vittori Assaf hovorí, že za to všetko vďačí newyorskému starostovi Michaelovi Bloombergovi, ktorý je "zodpovedný" za nový antifajčiarsky zákon. Zákon totiž zakazuje fajčenie v baroch a reštauráciách v meste.
"Bravo Bloomberg," hovorí Assaf a dodáva: "Bol to práve pán Bloomberg, ktorý nás donútil k vareniu tabakových pokrmov. Zároveň tak pre kuchyňu objavil novú koreninu."