Paríž 8. februára (TASR)- Britský následník trónu princ Charles vo štvrtok počas návštevy Paríža označil za najkrajší gurmánsky zážitok "spojenie skvelého francúzskeho červeného vína a delikátnej anglickej hovädziny".
Princ z Walesu sa v tomto duchu prihováral niekoľkým francúzskym šéfkuchárom. Potom ochutnal z pripravených jedál a stretnutie spečatil pohárikom Chateau Magelaine.
"Plátok hovädzieho mäsa už nie je len lahodnou pochúťkou, ale v poslednom čase znamená i čosi viac. Predstavuje kúsok našej kultúry, časť nášho dedičstva a skúseností, ktoré sa dedili z generácie na generáciu. Je v ňom chuť našej prírody a korenie podnebia."
Princ Charles sa takýmto farbistým opisom usiloval presvedčiť nedôverčivých francúzskych šéfkuchárov, aby sa anglické hovädzie mäso opäť stalo súčasťou jedálneho lístka.
12 ač ed