Bratislava 19. januára (TASR) - Doslova vo svojom živle sa počas víkendových Majstrovstiev Slovenska v pečení pizze cítila populárna moderátorka Janka Hospodárová, ktorá si nevie vynachváliť taliansku kuchyňu. "Milujem všetko talianske, či už je to pizza alebo cestoviny a najmä keď je tam veľa cesnaku, zeleniny, syru, olivového oleja, paradajkovej omáčky a tých ich všelijakých korenín ako je oregano a bazalka," priznala Hospodárová. V súvislosti s množstvom cesnaku jej vraj nerobí problém ani následné bozkávanie, pretože ako s úsmevom dodala, "moje mačky to znesú." Podobné jedlá totiž bez problémov zjedia aj jej dvaja mačací miláčikovia, ktorí sú neoddeliteľnou súčasťou moderátorkinej domácnosti.
Ako gazdinka sa síce Hospodárová vzhľadom na nedostatok času v kuchyni veľmi nevyzvŕta, cestoviny si však pripraví aj niekoľkokrát do týždňa. "Musia byť ale mierne nedovarené, presne tak ich varia v Taliansku, kde tomu hovoria presne pod zub. Na Slovensku si ľudia zvykli cestoviny až rozvariť a to už také chutné nie je," dodala. Na prípravu pizze sa ešte neodhodlala, ale údajne nie pre to, že by to nezvládla, no práve pre náročnosť na čas. "A tak, keď už dostanem chuť na pizzu zájdem do reštaurácie, alebo to vyriešim polotovarom," priznala Janka Hospodárová.