Charlie Trotter (8. 9. 1959 – 5. 11. 2013) nemal žiadne kuchárske vzdelanie. Počas vysokoškolských rokov v internáte sa len snažil zlepšiť recepty a potom pracoval v desiatkach iných reštaurácií od umývača riadu po pomocného kuchára. Experimentovanie v ňom ostalo a nakoniec urobil z Chicaga kulinárske hlavné mesto Ameriky.
Reštauráciu, ktorú po sebe pomenoval (mnohí o ňom hovoria ako o nepríjemnom egocentrikovi), otvoril v roku 1987. Už po pár rokoch sa vzdal jedálneho lístka a namiesto toho začal ponúkať degustačné menu.
Nikdy nevaril to isté, zloženie jedál vyberal každé ráno podľa toho, aké suroviny zohnal. Zakladal si na čerstvosti produktov, vďaka tomu ukázal, že aj Amerika môže mať vlastnú kvalitnú kuchyňu.
O zákazníkov nemal núdzu. Reštauráciu so 60 miestami mohol rozšíriť, no nechcel. Hovoril o „vyhadzovaní“ zákazníkov, namiesto kvantity chcel ponúkať stále lepšie jedlá.
Rozbiehal projekty aj v iných mestách, menšie reštaurácie napríklad v Las Vegas rovnako ako televíznu kuchársku šou považoval len za možnosť priniesť ďalšie zdroje pre svoju „centrálu“ v Chicagu.
Tu sa stal celebritou, v roku 1996 ho dokonca vyhlásili za druhého najnepríjemnejšieho človeka mesta po basketbalovej legende Michaelovi Jordanovi. Ohradil sa, mal byť vraj prvý.
Reštauráciu pred rokom zavrel, chcel cestovať a venovať sa rodine. Ostal mu na to len rok, potom zomrel.