Paríž 11. augusta (TASR) - V ponuke francúzskeho cukrára Christiana Morisseta sú už vyše tri mesiace čokoládové cukríky s plnkou z morských rias, ktoré predáva pod názvom Morská pena.
Vynaliezavý cukrár zdokonaľoval svoj recept takmer desať rokov. Istý čas mal bonbóny v ponuke svojho obchodíka, neskôr ich robil len na objednávku a potom s výrobou celkom prestal. Keď však v prístave Cherbourg otvorili náučné centrum o mori, jeho flóre a faune, využil to a vrátil sa k nezvyčajnému receptu.
Plnka do bonbónov je dvojaká - do jednej používa sušené riasy druhu Fucus Visiculosus s veľmi silnou arómou, druhé plní jemnejším krémom z chalúh Caminavia Digitata.
Morisset by rád povzbudil svojich klientov, aby ochutnali jeho výrobok, ale uvedomuje si, že možno spravil chybu, keď na škatuľku pod názov Morská pena dal vytlačiť nápis Chaluhové čokoládové bonbóny. "Asi by som spravil lepšie, keby tam bolo niečo ako Morská čokoláda," uviedol cukrár na základe zmätených reakcií viacerých klientov. Odborníci tvrdia, že kto sa nechá presvedčiť a ochutná špecialitu, nebude sklamaný.