Bratislava 25. júna (TASR) - Šéfkuchár slovenského prezidenta siahol pri zostavovaní menu dnešnej slávnostnej večere, ktorú bude prezident podávať na počesť svojho libanonského kolegu Emila Lahúda a jeho manželky, najmä po zelenine. Prinútil ho k tomu aj fakt, že libanonská prvá dáma Andrée Lahúdová je vegetariánka. Na bankete na Bratislavskom hrade budú preto dnes podávať jedlá z baklažánu, pažítky a špargle.
Manželke libanonského prezidenta teda naservírujú zapekaný baklažán s nivou, pažítkovú omáčku, ako hlavné jedlo bude mať vyprážané šampiňóny so špargľovou omáčkou a varené zemiaky a šalát z čerstvej zeleniny. Ostatným hosťom banketu budú podávať rovnaké predjedlo, po ktorom bude nasledovať kurací steak so špargľovou omáčkou, varené zemiaky a zeleninová obloha. Ako dezert budú servírovať orechové palacinky so zmrzlinou.
Výnimočná bude dnešná večera aj v tom, že hosťom nebudú podávať žiadne alkoholické nápoje, ale kávu, džúsy a minerálku.