V piatok mohli európski lídri ochutnať paradajkovo-melónovú polievku s krevetami z Huelvy a krehkými mandľami, po ktorej nasledovalo teľacie mäso s hruškami na víne a sušeným ovocím. Ako dezert sa podával krém z horkej čokolády a smotanová zmrzlina.
Na dnešnom obede, ktorým vyvrcholí sevillský summit, si už pochutnajú aj predstavitelia kandidátskych krajín vrátane slovenského premiéra Mikuláša Dzurindu. Po prípitku sa bude servírovať predjedlo pozostávajúce z varených artičokov na guadalquivirský spôsob a krevety macerované v octe s cesnakom. Ako hlavné jedlo budú hovädzie filety so zemiakovým pyré s olivovým olejom, sterilizovaným pórom a datľami. Dezertom bude opäť krém, tentoraz z bielej čokolády, ľadová káva a kardamónové sušienky.
(spravodajkyňa TASR Monika Poláková) ikr