Bratislava 28. mája (TASR) - Hoci slovenský prezident Rudolf Schuster nerád vidí na svojom tanieri ryby a dary mora, budú ich podávať na dnešnej slávnostnej večeri monackému princovi Albertovi, podobne ako v apríli švédskemu kráľovi Carlovi XVI. Gustafovi.
Po drienkovici, ktorá sa stala neodmysliteľnou súčasťou prezidentovho menu, na bankete na Bratislavskom hrade ponúknu ako predjedlo plneného údeného lososa so šampiňónovou omáčkou. Prezidentovi pravdepodobne namiesto toho naservírujú hydinu, ktorá bude podľa slov jeho hovorcu Jána Füleho upravená na nerozoznanie od lososa na tanieroch ostatných pozvaných hostí.
Ako hlavný chod budú na bankete podávať dolniacku polievku a záhradnícky teľací steak s novými zemiakmi a ako dezert ovocnú roládu s krémom a jahodami. Princ Albert bude mať príležitosť ochutnať slovenské pivo - svetlý alebo tmavý Zlatý bažant a Karpatské brandy špeciál, VSOP. Z vín si môže vybrať medzi rulandským šedým, ročník 1998, frankovkou modrou, ročník 2000, alebo tokajským trojputňovým, ročník 1990.