Londýn 25. augusta (TASR) - Jedlo v afrických slumoch je podľa britského šéfkuchára Jamieho Olivera oveľa lepšie ako v jeho vlasti. Briti sa nezaujímajú o dobré jedlo, ale len o chľastanie a sledovanie televízie, povedal 33-ročný kuchár pre francúzsky časopis Paris Match.
"Ľudia vlastnia obrovské televízne prijímače, majú najmodernejšie mobilné telefóny, autá a cez víkendy sa opíjajú v puboch. Kuchárske zvyklosti obyvateľov slumov v Sowete v Juhoafrickej republike považujem za omnoho pestrejšie ako tie naše," povedal Olivier.
"Kuchár bez čapice" sa už niekoľko rokov zasadzuje o zdravý spôsob stravovania a darí sa mu vyvolávať verejný rozruch. Vo svojej šou Jamie's Fowl Dinners raz zamoril kurčatá plynom, aby poukázal na zlé životné podmienky brojlerov.