Londýn 15. augusta (TASR) - Zmierniť dopad úverovej krízy sa netradičným spôsobom snažia majitelia anglického pubu. Návštevníci môžu za pivo zaplatiť aj zemiakmi, čerstvým mäsom či inými naturáliami.
Podnik The Pigs Pub vo východoanglickej obci Edgefield zaplavili miestni hostia, ktorí si pri bare nechajú skontrolovať prinesené králiky z vlastného chovu, práve ulovené bažanty či ryby alebo dokonca šalát z vlastnej záhrady. Ak majú dostatočnú kvalitu, výmenou dostanú pivo podľa výberu alebo zľavu zo svojho účtu.
"Keď ste vypestovali, vychovali, zastrelili alebo ukradli niečo, čo by sa mohlo hodiť k nášmu menu, tak to prineste a dohodneme sa," píše sa na tabuli pri vstupe do pubu.
"Čím sú ľudia v horšej finančnej situácii, tým obľúbenejší je náš barter," povedala dnes novinárom manažérka pubu Cloe Waseyová (24). Čoraz populárnejší systém vymyslela s obchodným partnerom a hlavným kuchárom podniku Timom Abbottom (24).
Pri najnovšom "kurze" je cenou jedného piva napríklad kilo zemiakov, kilo čerstvého ovocia, tucet slepačích vajec či tri makrely.