Sydney 6. novembra (TASR) - Pre 60 austrálskych kráv bude obyčajné kŕmenie odteraz sviatkom. Na prilepšenie totiž každý deň dostanú liter značkového vína Cabernet Sauvignon. Údajne nejde o recesiu, japonský kuchár Akio Yamamoto chce týmto prídavkom docieliť lepšiu chuť i vzhľad mäsa na steaky.
Konkurencia je zrejme v Japonsku poriadne tvrdá, niektorí chovatelia kvalitu budúcich steakov vylepšujú prilievaním piva do krmiva dobytka. Ale značkové víno, to tu ešte nebolo.
Mimochodom, kravy na austrálskych pastvinách, ktoré zvyčajne končia na japonských panviciach, sú japonského pôvodu. Vyšľachtená rasa "kobe" tak opäť potvrdila, že panské maniere nemá nadarmo. Austrálska tlač sa dnes pobavila, keď priniesla informáciu, že prežúvavcom víno chutí. Nepovedali to síce, ale papkajú s väčším potešením. Celá procedúra má trvať 60 dní - dva božské mesiace.