Kolín 18. augusta (TASR) - Po prílete do Kolína nad Rýnom a oficiálnom prijatí čakal na pápeža Benedikta XVI. obed v arcibiskupskom paláci. Jeho hlavným chodom bol bravčový steak v estragónovej omáčke a ako dezert krém z červeného vína. O Benediktovi XVI. je známe, že si rád pochutí na guláši s knedľou, ktorý zvyčajne zapije pohárom správne vychladeného svetlého piva.
Kolín obletela v uplynulých dňoch správa, že kardinál Joachim Meissner, v ktorého sídle pápež počas svojho pobytu býva, nechal v paláci inštalovať automat na výrobu pravého talianskeho cappuccina. Viedla ho k tomu obava, že rádové sestry, ktoré v arcibiskupskom paláci pripravujú stravu, by pravú taliansku kávu dokázali pripraviť len ťažko.
Celosvetovému stretnutiu mladých ľudí sa už stihli prispôsobiť aj niektoré kolínske kaviarne a reštaurácie. Unavených pútnikov by mala osviežiť káva konkláve s arómou škorice, čokolády alebo mandlí za akciovú cenu 30 centov (cca 13 Sk). Hladoši si môžu vybrať z jedál ako obrady s čili, oblátkové lasagne, pôstna ryba Judáš alebo hovädzí steak Svätá krava.