Piešťany 18. marca (TASR) - Srnčie stehno s ríbezľovou omáčkou, viedenské knedle a zemiakový nákyp tvorili hlavný chod slávnostného obeda na počesť prezidenta Malty Guida de Marca, ktorý v deň svojich menín podával v piešťanskom hoteli Thermia Palace slovenský šéf diplomacie Eduard Kukan.
Ešte predtým hostia ochutnali ďalšie diela majstra varešky Vladimíra Škvarku: krevetový kokteil, špargľový krém a filetovaného pstruha na masle so zemiakovými hríbikmi. Riaditeľ hotela Rudolf Horváth podotkol, že tak ako väčšina významných návštev, ani maltský prezident nemal na stravu žiadne špeciálne požiadavky. Pili sa vína slovenskej produkcie, konkrétne Sauvignon a Ryzling rínsky z Radošiny a Cabernet Sauvignon z Veľkej Tŕne, všetko ročníky 1999.
Takmer deväťdesiatročná, no stále luxusná Thermia hostila už stovky zahraničných osobností od politikov cez umelcov až po zahraničných finančných magnátov. R. Horváth s hrdosťou opatruje vzácne pamätné knihy, z ktorých sa dá vyčítať, že historicky prvým návštevníkom Thermia Palace bol v roku 1912 bulharský cár Ferdinand. Zatiaľ posledným bol maltský prezident Guido de Marco.