Uprostred pešej zóny v Kolíne nad Rýnom si v týchto dňoch otvoril stánok hydinár Nikolaus Weber z Essenu. V ponuke mal živé husi. Kto mal záujem, mohol si vybrať z desiatich kusov.
Hydinár potom vybranú hus omráčil elektrickým prúdom, usmrtil a ošklbal. Z vedeckých dôvodov: redaktori rádia WDR hydinára s jeho husami angažovali v rámci spoločenskovedného experimentu.
Chceli vedieť, ako budú ľudia reagovať, keď budú so zabíjaním zvierat konfrontovaní priamo pri nákupe. Zmení táto skúsenosť ich postoj ku konzumácii mäsa?
Najčerstvejšia hus
V Nemecku sa ročne poráža vyše 750 miliónov zvierat. Podľa oficiálnych štatistických údajov pripadne na osobu zhruba 60 kilogramov mäsa ročne. Ľudia si však často nechcú pripustiť, že pre ich mäso sa musia zvieratá porážať, zdôraznili autori experimentu.