Ples, ktorý sa začína hneď po skončení ceremónie úderom na gong, je oficiálnym banketom, hosťujúcim všetkých víťazov a nominovaných. Už po jedenásty raz sa o čašníkov, kuchárov a barmanov stará Wolfgang Puck.
"Toto je najväčšia noc Hollywoodu, takže je skvelé mať každý rok príležitosť vymyslieť menu, ktoré je nové a vzrušujúce," hovorí rakúsky šéfkuchár pre magazín Hallo.
Medzi špecialitami tohtoročného menu je napríklad pizza s údeným lososom a kaviárom, miniatúrne vietnamské rožky či malé čokoládové sošky Oscarov (na snímke) . Jedlo bude dopĺňať výber kvalitných francúzskych šampanských a kalifornských vín.
Výzdoba pooscarovského plesu, na ktorý je pozvaných 1600 celebrít, je podľa www.oscar.com inšpirovaná kombináciou veľkoleposti starého Hollywoodu s modernou reštauráciou, čo vytvára romantickú a intímnu atmosféru pri večeri. (js)